L’equip de Costa d’Ivori i Burkina Faso

Ernest     Abú   marius Colette

L’equip de Costa d’Ivori i Burkina Faso

A Costa d’Ivori és on es van fer els primers assajos de producte i on vàrem consolidar el taller on avui es confeccionen els llençols. L’equip el composa l’Ernest Kaboré, sastre i mestre amb més de vint anys d’experiència en l’ofici, i amb una vocació infinita per ensenyar la seva passió: la costura.

El taller de costura funciona com una escola i una eina d’emancipació econòmica, ja que els aprenents acaben tenint un lloc al taller i una màquina de cosir en usdefruit que els permet tenir la seva pròpia clientela.

L’Abú i en Marius són els primers joves de la cantera n’klôwô. Els hem vist formar-se i créixer, i actualment són independents.

En formació actualment hi ha la Colette, la Sephora, en Noel i en Severin.

L’equip de Burkina Faso està liderat per Madame Sanou, una dona amb diversitat funcional que des del 1993 dirigeix la Féderation des Femmes Handicapées de Bobo-Dioulasso. Tot l’equip de treballadores són dones amb diversitat funcional i abocades al risc social, i són les encarregades de confeccionar els coixins de decoració n’klôwô. Col·laborem amb aquest taller des del juny de 2013 quan vàrem fer les primeres proves de confecció, i és per això que poc a poc podrem explicar-vos més coses sobre elles i les seves històries personals.

A Burkina Faso comptem amb en Saliou Sidibé que fa de pont entre nosaltres, i tot l’equip de confecció. Gràcies a ell organitzem les comandes escoltant les seves necessitats i ritmes.