D’on surt n’klôwô?

El projecte n’klôwô és fruit de l’experiència de la Cèlia com a cooperant a Costa d’Ivori l’any 2009. Allà coneix l’Ernest Kaboré, professor de costura a l’escola d’oficis i dirigeix un projecte per la infància en risc. Junts descobreixen les mancances del projecte, el més important: no disposen de recursos per comprar tela. La idea dels llençols sorgeix després de pensar de quina manera es podien generar ingressos per comprar tela.

Al llarg de 5 anys família i amics han demanat llençols al taller que va crear l’Ernest Kaboré després del seu pas per l’escola. Una de les inquietuds principals del projecte era de quina manera generàvem economia local, i és per això que es generava un excedent de tela que es quedava al taller, i així els aprenents disposaven de material per poder vendre els seus propis productes al mercat.

L’any 2014 n’klôwô es constitueix com a cooperativa de treball associat per ampliar horitzons. Unint l’experiència apresa com a projecte real de cooperació Nord-Sud i com a projecte d’emprenedoria social sostenible.

Aquesta història es recull en “Un radiador a l’Àfrica”, el blog de la Cèlia que el 2011 es converteix en un llibre que es reedita per Sant Jordi 2014 afegint tot el què ens ha passat fins avui.

Comprar “Un radiador a l’Àfrica”

Per fer un cop d’ull a la sinopsi:

Un radiador és una cosa blanca, elèctrica i que serveix per escalfar-se. Un radiador a l’Àfrica és un despropòsit, un bolet, un accident. Com un pop en un garatge o un esquimal perdut en un desert. Aquest llibre és el viatge d’una dona blanca, i elèctrica a la Costa d’Ivori, a Bouaké la ciutat rebel, un zona de post conflicte bèl·lic, on els infants i els adults han patit la guerra a la pell, i on els blancs son idolatrats i odiats a parts iguals. Aquest és un viatge a l’encontre de l’altre. La història de com es construeixen les relacions i els vincles. Un radiador a l’Àfrica és un accident i un bolet literari, un blog de viatge que s’ha fet paper. Una sorpresa, un regal. L’alegria de fracassar en un món perfecte i les ganes de riure enmig d’un món destrossat, per què entre les runes hi ha molta vida, i cada dia és pot començar de nou.